Društvo za graditeljstvo i hidrogradnju

Varaždinska tvrtka 70 godina je nezaobilazno ime u građevinskim projektima

Sedam desetljeća kvalitete

Ove su godine završili ili su pred završetkom projekti ukupne vrijednosti oko 10 milijuna eura

Od uređenja rijeka i potoka, preko niskogradnje i hidrogradnje pa sve do visokogradnje, već 70 godina varaždinska tvrtka Hidroing nezaobilazno je ime u brojnim projektima.

Osnovana 10. studenog 1953. godine kao “Vodna zajednica Plitvica”, tvrtka se na samom početku bavila uređenjem rijeka i potoka. Godine 1970. tvrtka je dobila današnje ime Hidroing te se pored vodoprivrede intenzivno počela baviti niskogradnjom i hidrogradnjom, da bi se polovicom sedamdesetih djelatnost proširila i na visokogradnju. Od 1999. djeluju kao dioničko društvo, a danas je tvrtka u sastavu Grupe Radnik sa sjedištem u Križevcima, jedne od tri najveće građevinske tvrtke koje djeluju na području Hrvatske (u čijem sastavu su još i Vodogradnja Varaždin, Hidroregulacija Bjelovar i Bistra Đurđevac).

Naglasak na visokogradnji

U sklopu niskogradnje Hidroing obavlja zemljane radove te gradi prometnice, uređaje za pročišćavanje otpadnih voda, hidrotehničke objekte i mostove. Puno veći naglasak je na visokogradnji: izgradnji škola i vrtića, sportskih dvorana, poslovnih objekata i proizvodnih hala. Njihova je specijalnost i dalje vezana uz vodna područja za uređenje branjenog područja Bednje i Plitvice te, u sklopu ugovorenih poslova, rade na održavanju, košnji i obrani od poplava navedenog područja.

Ove su godine završili ili su pred završetkom projekti ukupne vrijednosti oko 10 milijuna eura. Riječ je o dogradnji OŠ Ante Kovačića u Zagrebu, reciklažnom dvorištu Ivanec, izgradnji objekta za pružanje izvaninstitucijskih usluga – Grupa 1, u Loboru, sanaciji potresnih oštećenja prema projektu konstrukcije MORH, Zvonimirova 5, radovima na izgradnji fontane u Parku Bednja, rekonstrukciji i dogradnji DVD-a Bedekovčina, rekonstrukciji stare škole Bedekovčina, uređenju pješačke zone u Ul. Ante Starčevića Slavonski Brod, građevinskim radovima na izgradnji i rekonstrukciji objekata Opće bolnice Varaždin te radovima na nastavku vađenja sedimenta iz jezera Trakošćan.

Najveći projekt dosad

U fokusu javnosti upravo je projekt čišćenja jezera Trakošćan, koji je Hidroing preuzeo u rujnu ove godine.

– Započeli smo s radovima, no budući da smo mi taj posao preuzeli taman s dolaskom jeseni, kišna nam je sezona, nažalost, poremetila planove. Čim padne kiša, ni uz svo prepumpavanje vode nije moguće dovoljno prosušiti jezero. Ipak, radovi se nastavljaju, ovisno o vremenu – rekao nam je direktor Hidroinga Danijel Risek.

Ovih dana tvrtka započinje još dva projekta: izgradnju Osnovne škole Milan Amruš u Slavonskom Brodu (6.230.000 €) te izgradnju Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra u Čakovcu, vrijednosti 12.795.000 €, što je ujedno najveći dosadašnji projekt Hidroinga.

Sve ove projekte Hidroing uspješno provodi zahvaljujući svojim zaposlenicima, kojih je trenutačno 90, a veliki dio posla obavlja se i u suradnji s kooperantima. Neprestanim ulaganjima u izobrazbu stručnih potencijala, kao i ulaganjem u suvremenu opremu, uređaje i strojeve, Hidroing postiže maksimalnu specijaliziranost u području svojih djelatnosti.

OKVIR 1

Ovih dana tvrtka započinje još dva projekta: izgradnju Osnovne škole Milan Amruš u Slavonskom Brodu (6.230.000 €) te izgradnju Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra u Čakovcu, vrijednosti 12.795.000 €, što je ujedno najveći dosadašnji projekt Hidroinga

OKVIR 2

Specijalnost Hidroinga i dalje je vezana uz vodna područja za uređenje branjenog područja Bednje i Plitvice te, u sklopu ugovorenih poslova, rade na održavanju, košnji i obrani od poplava

Fotografije uz članak

Kontaktirajte nas

    CAPTCHA ImagePromijeni sliku